דלהי Delhi: כל מה שכדאי לדעת על העיר העמוסה בהודו
דלהי היא עיר עצומה, המכה בהלם את המבקרים המגיעים להודו לראשונה. אוכלוסייתה מונה מעל 12 מיליון תושבים, והרחובות הסואנים שלה ידהימו גם מטיילים מנוסים. חשוב להבין שדלהי, כמו חלק ניכר מהערים המרכזיות בהודו, הייתה בעבר בירה של ממלכה בעלת מאפיינים תרבותיים ייחודיים, השונים מעט מאלו אשר היו נהוגים בשאר תת היבשת ההודית. לכן, טיול בדלהי יכול לפתוח לכם צוהר למראות ומנהגים אשר לא ניתן לראות בשאר חלקי הודו, מה שיהפוך אותו למעניין במיוחד.
חשוב לדעת, כי ביחס לשאר חלקי הודו הטיול בדלהי איננו זול. הצפיפות האנושית של העיר הופכת אותה ליעד נדל”ן חם, וההתפתחות המהירה של חלקים נרחבים ממנה מעלים את העלויות של השינה והאוכל בעיר. למרות התדמית הזרוקה שיש לדלהי, יש לה גם חלקים רבים מודרניים לחלוטין. הניגודיות בין אזורי עושר עם גורדי שחקים ותשתיות מודרניות לבין אזורים מוכי עוני היא חלק מהותי מהעיר, וחוויה מיוחדת בפני עצמה. הבדל זה הוא גם מייצג נאמן של המצב ברוב הודו, ולכן ההלם הראשוני של הנחיתה בדלהי היא פעמים רבות הכנה חשובה לתחושות לאורך הטיול כולו.
ניו דלהי היא למעשה החלק החדש של העיר, כאשר דלהי היא העיר העתיקה, וניו דלהי הצמודה אליה היא מודרנית ומתקדמת. ישנה נטייה נפוצה בקרב מטיילים לעזוב את דלהי מהר ככל האפשר, אך פעמים רבות מדובר בטעות. אמנם בהודו יש המון מה לראות, אך דלהי יכולה להיות הכנה טובה להמשך הטיול, ומכילה כמות אטרקציות מרובה אשר חלק גדול מהתיירים במדינה מפספסים.
מהן האטרקציות המרכזיות בעיר
כאמור בעיר דלהי מגוון עצום של אטרקציות. הדרך הטובה ביותר להתוודע אל כולן היא על ידי שהות ארוכה בעיר והתייעצות עם מקומיים. האטרקציות בעיר כוללות בין השאר מקדשים ובתי תפילה, ארמונות, מטבח עשיר ומגוון, וכמובן קניות. במידה והדבר מסתדר לכם עם המשך הטיול ניתן בהחלט לקיים טיול יום מדלהי ישירות אל הטאג’ מאהל המפורסם, מה שיחסוך לינה מעט יקרה יותר בסמיכות אליו. האטרקציות המרכזיות בעיר כוללות:
קולינריה:
המטבח ההודי המסורתי הוא אחד מהמורכבים והאהובים בעולם כולו. התרבות הקולינרית בתת היבשת ההודית התפתחה במשך מאות ואלפי שנים, ויצרה מגוון אדיר של מנות ותבשילים. אל המסורת העשירה הזו נכנסו בזמן הקולוניאליזם הבריטי השפעות מערביות, כאשר חילופי אוכלוסייה הובילו לשילוב של טכניקות בישול מקומיות עם מערביות, וערבוב חומרי גלם. המסעדות בדלהי מתחלקות בין “דאבות”, דוכנים המגישים אוכל רחוב (בעיקר טאלי המאכל הלאומי), לבין מסעדות יקרות מעט לתייר הממוצע. להלן נציע מספר מסעדות אשר ניתן לבקר בהן בתקציב צנוע ועדיין לקבל תמורה נאה מבחינת ניקיון ואיכות. מסעדת הגג של מלון HARE RAMA מגישה אוכל ישראלי הודי ומערבי, והיא מקום מפגש נהדר עם מטיילים במדינה להחלפת המלצות. מסעדת MADAN CAFE מגישה אוכל הודי במחירים זולים ובמיקום נוח, על המיין באזאר.
בתי תפילה ומקדשים:
קיים בדלהי מגוון עצום של בתי תפילה ומקדשים. האמונה ההודית המסורתית, ההינדו, משלבת כמות אדירה של אלים אשר היחסים המורכבים ביניהם משתנים בין תתי הזרמים של ההינדו. נוסף על כך, הבודהיזם אשר צמח בהודו מהווה כוח תיאולוגי נוסף וחשוב, אשר משתלב עם שלל האמונות המסורתיות במגוון עצום של דרכים. דלהי כעיר הבירה של הודו מכילה לכן עושר עצום של מקדשים, הכוללים בין השאר את: מסגד יום השישי, מסגד עצום היכול להכיל מעל 25 אלף מאמינים. מדובר במסגד הגדול ביותר בהודו, בניין הבנוי שיש ואבן חול אדומה ומתנשא ל40 מטר גובה. מקדש אקשארדהאם הממוקם בניו דלהי מציע מגוון עצום של פעילויות. המקדש מוקדש לאלי ההינדו וחרוטים עליו מעל עשרים אלף דמויות של אלילים. מקדש הלוטוס: מקדש בהאי המעוצב בצורת פרח הלוטוס. הכניסה היא חינם והגנים בו, בדומה לגנים הבהאים בארץ, מרהיבים ביופיים.
ארמונות:
קיים מגוון עצום של מוניומנטים מלכותיים כאשר המבצר האדום הוא המפורסם ביותר. מדובר במבצר אשר נבנה במאה ה17 על ידי השושלת המוגולית, צאצאים של הכובשים המונגוליים אשר כבשו את הודו ואת רוב אסיה. בשטחו מתקיים בכל יום פסטיבל אורקולי והוא מכיל מרחצאות מלכותיות מפוארות.
לפרטים נוספים על פסטיבלים בהודו
אטרקציות נוספות:
ניתן להפיק הנאה רבה מצפייה בסרט באחד מבתי הקולנוע בעיר. תעשיית הסרטים ההודית מפיקה יותר סרטים בשנה מאשר הוליווד. אמנם רוב הסרטים בהינדית אך העלילה היא פשוטה יחסית ומובטחת חוויה מהנה ומיוחדת. ניתן בהחלט לנצל את השהות בדלהי לקניות, בין אם במתחמי המיין באזאר הפופולאריים או ב-select city walk המכיל פירמות ביגוד מערביות ויוקרתיות מעט יותר.
באיזה אזור של העיר כדאי לאכול ולישון
העיר דלהי הפכה בשנים האחרונות לעיר יקרה מעט יותר מאשר בעבר. העלייה במחירי הנדל”ן בעיר נובעת מקצב הפיתוח המהיר, והשהות במלונות והגסטהאוסים התייקרה בהתאם גם בשל העלייה בביקוש. חשוב לבצע סקר שוק נאות לפני בחירת מקום שינה בעיר, אך אל תצפו למציאות, ובעיקר אל תנסו לחפש עד שתמצאו מקום במחירים אשר הכרתם משאר הודו. במידה ותמצאו כזה, כדאי מאוד להתרחק ממנו כי ככל הנראה התנאים שם יהיו ברמה שתחריד גם מטיילים מנוסים. רוב התיירים הישראלים המגיעים לדלהי, בעיקר התרמילאים, לנים באזור המיין באזאר אשר נמצא בשכונת פאהארגאנג. מדובר בשכונה לא יקרה בעיר, ולכן גם לא מהמקומות הנקיים והנעימים ביותר. עם זאת, שפע אפשרויות הלינה הזולות באופן יחסי הפכו אותו ליעד מועדף לתיירים רבים, מה שלאט לאט מאפשר פיתוח של עסקים הקשורים לתחום התיירות המקלים על המטייל הממוצע. בין הגסטהאוסים והמלונות בעיר ניתן בהחלט למצוא אפשרויות לינה באיכות טובה בתקציב סביר, וכדאי מאוד להשקיע זמן בחיפוש על מנת שתוכלו להפיק את המרב מהטיול שלכם בעיר. מקומות לינה אפשריים ופופולאריים בעיר כוללים את:
Cottage Yes Please:
מדובר באחד מהמלונות האיכותיים ביותר באזור המיין באזאר. המלון מכיל בתוכו שירותי תיירות מפותחים אשר יקלו עליכם להתמצא בעיר. נוסף על כך, בחדרים ישנו חדר שירותים פרטי ומים חמים, כמו גם אינטרנט אלחוטי. הצלחתו של המלון ויכולתו למשוך אליו תיירים רבים, הובילו להקמת עסקים ומלונות רבים בעלי שם דומה, אשר בהם לרוב איכות השירות נמוכה בהרבה.
Anoop hotel:
אופציה נהדרת נוספת באזור המיין באזאר. המלון מכיל שירותי כביסה, מסעדת גג נעימה ואיכותית, אינטרנט מים חמים וטלוויזיה בכל חדר. המלון מכיל סוכנות נסיעות וטיולים, אשר מעניקה פתרון נוח ביותר לתייר המבוסס, אך חלק מהמבקרים טענו כי לעיתים הנטייה הייתה להמליץ על טיולים אשר מארגן המלון ולא על הדרך הזולה יותר בתחבורה ציבורית.
אזור המושבה הטיבטית:
מי שקצת מתקשה לקבל את האופי התיירותי של אזור המיין באזאר ואת ההצקות החוזרות ונשנות של המוכרים ההודים, יכול לשקול לינה באזור אחר. המושבה הטיבטית הממוקמת בשכונת Majnu Ka Tilla מעניקה חווית לינה שונה לחלוטין. מי שיצא לו כבר לחוות את האופי הטיבטי במהלך הטיול ייזכר עד מהרה בחיוכים ובשלווה של המקומיים. האזור מכיל מסעדות ואת כל שירותי התיירות הדרושים, ומחיר החדרים לעיתים זול מבמיין באזאר. החיסרון היחיד הוא המרחק הרב ממרכז העיר.
אנו מאחלים לכם טיול מהנה בהודו ובפרט בדלהי ובניו דלהי ומזכירים לכם להוציא ויזה להודו מספיק זמן מראש.
טיסות לדלהי
אני חושב שלא אגזים אם אכתוב ש – 95% מהטיסות להודו הן לדלהי או למומבאי, במילים אחרות לא חסרות טיסות לדלהי, הכנו עבורכם מאמר שלם שעוסק בטיסות להודו ובפרט לדלהי כאן.