ציוד להודו: מה לקחת לטיול בהודו – רשימה
יש דברים מסוימים שכדאי לקחת אתכם להודו, ויש דברים שכדאי לוותר עליהם ובמאמר זה נעסוק בהמלצות ציוד להודו מכף רגל ועד ראש. רוב המטיילים מגיעים לטיול די ממושך, ונושאים על גבם את רוב הציוד, ולכן כדאי לארוז בצורה מחושבת ומוקפדת, ולא לבזבז מקום ומשקל מיותרים על פריטים לא הכרחיים.
תת היבשת המסקרנת, המושכת אליה כל כך הרבה מטיילים, היא בועה גדולה של מסתורין עבור מי שמעולם לא ביקר בה. שונה לחלוטין מכל מה שמוכר לנו כאן, וגם בינה לבין עצמה כל מחוז ועיר שונים לחלוטין מאחרים, מה שמצריך הכנות מסוימות לקראת הביקור בה.
ציוד להודו שחשוב לקחת לטיול בהודו
תרמיל גב איכותי
נתחיל דווקא מתרמיל הגב שלכם, כיוון שבו תיכנס כל שאר הרשימה. ברוב המקרים, תיק גב בנפח של 46-45 ליטר יספיק לחלוטין, וגם יהיה נוח לנשיאה. כדאי להקפיד על יצרן איכותי שיבטיח לכם תיק חזק ועמיד, לוודא שיש תמיכה לגב, וכדאי שגם יהיה חסין למים או שיגיע עם כיסוי מתאים למקרה הצורך. אם אתם מתכוונים לקחת אתכם מחשב או אייפד, כדאי לבחור תיק שיש לו תאים מרופדים מתאימים.
ארנק מיוחד לדרכון, לכסף ולמסמכים
הודו ידועה כמקום שבחלקים מסוימים ממנו צפוף מאוד ועמוס בקבצנים. אותם קבצנים לא מתביישים לדחוף לכם ידיים לכיסים וכן עליכם להיזהר מאוד ולא להחזיק בהם שום דבר בעל ערך. יש ארנקים או פאוצ’ים מיוחדים שאותם ניתן לשאת על הגוף, מתחת לבגדים, ושם יהיו המסמכים והכסף שלכם בטוחים. עוד לפני הנסיעה כדאי לסרוק את כל המסמכים והכרטיסים ולשלוח לעצמכם בדוא”ל על מנת שיהיה לכם גם עותק דיגיטלי.
ביטוח נסיעות להודו
אתם צריכים ביטוח אמין וזמין, שיכסה את כל התרחישים הבלתי צפויים שהודו יודעת לספק בחן המיוחד שלה. חשוב במיוחד לדאוג לכיסוי מפני גנבה או אובדן ולאפשרות לקבל את הפיצוי באופן מיידי מהביטוח ולא להוציא כסף מהכיס תמורת החזר עתידי.
לבוש
נושא הלבוש צריך להתאים לעונה שבה אתם מבקרים בהודו ולאזור שאליו תגיעו, אך באופן כללי יש כמה נקודות חשובות להתייחס אליהן. ראשית, אל תיקחו אתכם יותר מדי בגדים.
הם תופסים הרבה מקום חשוב ואותם, בניגוד לדברים אחרים, דווקא ניתן למצוא בכל מקום, באיכות מספיק טובה ובמחיר ממש נמוך.
אם אתם נוסעים בחורף תצטרכו כמובן בגדים חמים, אך גם באופן כללי כדאי לדאוג לסט אחד של בגדים חמים למקרה הצורך, או לקנות שם. בקיץ כדאי ללבוש בגדים קלים שמתייבשים מהר אך להקפיד על מכנסיים ושרוולים ארוכים כדי להגן על עצמכם כמה שיותר מעקיצות יתושים.
אם אתם מגיעים לאזורים חמים במיוחד כדאי להקפיד על חבישת כובע ועל הרכבת משקפי שמש. ואם בעונת המונסון או הסתיו עסקינן, מטריה, מעיל גשם ונעליים חסינות למים יהפכו את הטיול שלכם למהנה הרבה יותר ויחסכו הרבה תסכול ואי נעימות.
לשמירה על הבריאות
הודו ידועה כמקום מאתגר מבחינה תברואתית, וכדאי להיערך לזה בהתאם.
בבסיס של כל טיול להודו יש להצטייד בקרם הגנה מפני השמש ובערכת עזרה ראשונה בסיסית.
נוסף על כך, תכשירים דוחי יתושים חשובים מאוד, על כל צורותיהם – תרסיס או משחה, צמידים ואפילו כילה מיוחדת לשעות הלילה. להגנה מפני יתושים חשיבות גדולה כיוון שעקיצות היתושים בהודו עלולות להדביק אתכם במלריה, והתרופות הקיימות מגיעות עם שרשרת של תופעות לוואי נוראיות, החל מכאבי בטן, דרך סחרחורות ועד להקאות ושלשולים. התופעות האחרונות נפוצות באופן כללי בהודו אצל מטיילים רבים, ומהן תוכלו להיפטר ביעילות אם תצטיידו בטבליות פחם, אפקטיביות במיוחד לספיגת רעלים, מניעת דיזנטריה ועצירת תופעות מסוג זה.
עוד כדאי להצטייד מראש בטבליות אלקטרוליטים התורמות לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף. קל מאוד להתייבש בהודו, הן בגלל מזג האוויר והן בגלל הקאות ושלשולים, והתייבשות יכולה להגיע עד לסכנת חיים. טבליות אלקטרוליטים במי השתייה שלכם יבטיחו שמירה על מאזן נוזלים תקין.
רצוי לקנות אותם לפני הנסיעה כי בהודו עצמה האיכות שלהם ירודה וגם הטעם די נורא. כדאי לרכוש מראש גם פילטר אישי לסינון מים, כיוון שלא תמיד תוכלו לקנות מים בבקבוק סגור ולא תוכלו לסמוך על מי השתייה הקיימים. אחרונים חביבים בקטגוריית הבריאות הם כדורי הפרוביוטיקה שמטפחים את החיידקים הטובים במערכת העיכול וכך תורמים לשיפור העיכול ולחיזוק המערכת החיסונית הטבעית של הגוף.
את הפרוביוטיקה מומלץ לקחת באופן יומיומי ללא כל קשר לטיול בהודו, ועל אחת כמה וכמה אם טיול כזה אכן עומד לקרות. יש להתחיל לקחת את הכדורים לפני הנסיעה, לא לשכוח לעשות זאת במהלכה, ולהמשיך גם זמן מה לאחר החזרה.
בהקשר לנושא הבריאות כדאי לבדוק את נושא החיסונים להודו.
הגיינה ונוחות
מצרך חשוב ונדיר בהודו הוא נייר טואלט, כדאי להצטייד בנייר טואלט מיוחד למטילים שהוא קצת פחות מגושם מנייר הטואלט שבו אנחנו משתמשים ביומיום. ואם בצרכים עסקינן, עצה נועזת לנשים – לא בכל מקום יהיו שירותים, וגם כשיהיו הם עלולים להיות נוראים מכדי להשתמש בהם.
הנשים ההודיות כבר מורגלות בכריעה לצד הדרך בצורה שלא תחשוף איברים מוצנעים, אך אם את חוששת מכך, פתרון אפשרי הוא משפך הגייני לנשים המאפשר להן להטיל את מימיהן בעמידה.
נשמע מהפכני? אולי, אבל בהודו הכל אפשרי, ונשים רבות מוצאות עצמן נהנות מהקלות שפתרון זה מספק להן.
פריט חשוב נוסף לטיול בהודו הוא אטמי אוזניים, במיוחד בנסיעות ארוכות או בביקור במקדשים, אז הרעש עשוי להיות ממש מחריש אוזניים.
מתאמים למכשירים האלקטרוניים שלכם
רשת החשמל ההודית היא, בלשון המעטה, לא צפויה, ובאופן ספציפי יותר – עשויה להעלות מתח בפתאומיות בצורה שפשוט תשרוף את המכשיר שמחובר אליה. ישנם מתאמים מיוחדים המווסתים את אספקת החשמל ומבטיחים שהמכשירים שבהם אתם משתמשים יישארו תקינים ושלמים.
ויזה להודו
ברור נכון? בלי ויזה לא תוכלו להיכנס להודו. וודאו שאתם מוציאים ויזה להודו לטווח זמן המתאים לטיול שלכם. הויזה הנפוצה ביותר היא ויזה אלקטרונית להודו באמצעותה תוכלו לשהות בהודו 60 ימים.
חיסונים לקחתם?
נו טוב, לא תוכלו לקחת איתכם חיסונים אך כדאי מאוד להתייעץ במרפאת מטיילים לגבי חיסונים שכדאי לכם לעשות לפני הטיול, קחו בחשבון שיש חיסונים שהם בשתי פעימות כאשר ההפרש בין חיסון לחיסון יכול להגיע לכמה שבועות ולכן כדאי לברר את הנושא מספיק זמן מראש.
ציוד שלא כדאי לקחת להודו?
בחמש מילים – כל מה שאתם לא חייבים. תכשיטים, חפצים יקרי ערך, עודף בגדים, ספרים או תכשירים, כל אלו יתבררו כמיותרים. אם יש תכשירים מסוימים שאתם פשוט חייבים ושאינם מוצרי בסיס, הביאו אותם עימכם, את כל השאר תוכלו לקנות בטיול עצמו.
מטיילים רבים נוהגים להביא עימם כחלק מהציוד להודו מחשב נייד, אם גם אתם מעוניינים לעשות זאת כדאי לקחת אתכם דגם ישן או זול יותר ולא לסכן את הלפטופ החדש והיקר שזה עתה קניתם. גם יצר הכתיבה והקריאה עשוי לתקוף אתכם בהודו, הביאו עמכם מחברת או יומן וכלי כתיבה אחד או שניים, ולא יותר מספר או שניים. אם אתם לוקחים מחשב או אייפד, ותרו גם על הספרים והשתמשו בגרסאות דגיטליות שלהם.
החיסכון במקום ייראה לכם אולי לפני הטיול כמוגזם ולא מאוד הכרחי, אך במהלך הטיול, כשהחשש מאובדן או מגנבה מלווה אתכם לאורך הדרך, אתם תשמחו שיש לכם את המינימום ההכרחי ושהכל ארוז בצורה מסודרת, נוח לפריקה ולאריזה, ומאפשר גישה מהירה בכל מקום ובכל תנאי דרך.
בזכות הכנה נכונה, צפוי לכם ביקור באחד המקומות המלהיבים והמסקרנים ביותר בעולם, מקום שמשאיר חותם עמוק על כל המבקרים בו. תודו שזה שווה עוד קצת השקעה ברשימת ציוד להודו ובאריזה. כשרוב המטיילים שמגיעים להודו מוצאים את עצמם חוזרים אליה שוב ושוב, יהיה התכנון הזה גם השקעה לעתיד, עבור הנסיעות הבאות שבהן כבר תדעו בדיוק מה אתם צריכים.
שיהיה טיול נעים בהודו!