עדכון: החל מחודש מרץ 2019 ניתן להוציא ויזה אלקטרונית להודו מנפאל לשנה המאפשרת מספר ביקורים שאורכם עד 90 ימים כל אחד.

התרבות ההודית היא עתיקה ורבת השפעה באזור. המנהגים והדתות שצמחו בחצי האי ההודי השפיעו על מדינות רבות נוספות באסיה, כאשר גם מדינות מרוחקות מאוד מהודו היו תחת השפעה מתמדת ממנה. גם מדינות כמו אפגניסטן, אשר לאדם הממוצע לא תראה כמדינה דומה להודו בשום צורה, הייתה מדינה בודהיסטית בחלק מההיסטוריה שלה, לפני בואו של האסלאם. יתרה מכך, היא אף הייתה הבית של פסל הבודהה הגדול ביותר בעולם, לפני שזה נהרס על ידי הטאליבן. בקיצור, ההשפעה האזורית ההודית היא אדירה ורבת שנים!

 

דגל נפאל

מגוון אפשרויות להוצאת ויזה להודו מנפאל

 

החיבור בין נפאל להודו בטיול הוא מתבקש

אחת המדינות השכנות להודו שספגו ממנה המון היא נפאל. התרבות הנפאלית היא שילוב מרתק בין התרבות ההודית השכנה לה, עם תרבות טיבטית מעברו השני של הגבול. כך, פנתאון האלים בנפאל הוא עצום ומכיל אלים מדת ההינדו ההודית לצד יישויות ואלילים טיבטים. הנוף הנפאלי וחווית הטיול הם בהחלט משלימים לחוויה ההודית. את מקומם של הג’ונגלים העבותים מחליפה בנפאל חופה מסוג אחר, של הרים מושלגים. את הרגיעה והמנוחה המושלמת בכפרים ובחופים ההודים יחליפו בנפאל טראקים ארוכים בנופי פרא בראשיתיים. את הערים ההודיות השוקקות יחליפו עיירות זעירות וכפרים שנראו כאילו לא השתנו במאות השנים האחרונות. מסיבות אלו ועוד, מטיילים רבים שואפים לשלב בטיול אחד את נפאל ואת הודו. לרוב, הטיול בנפאל הוא הטיול הראשון, מאחר והפיתוי למרגוע בהודו כדי לשחרר שרירים תפוסים מטיול הוא אדיר.

 

אילו סוגי ויזות להודו ניתן להוציא בנפאל ומה ההבדלים בינהן

כאמור, מטיילים רבים בנפאל מחליטים בשלב כזה או אחר בטיול לעבור לטייל באחות הגדולה שלה, הודו. המעבר להודו הוא אמנם מתבקש מבחינת מהלך הטיול, אך תיירים רבים נמנעים ממנו בגלל חששות בירוקרטיים שנובעים מכך שלא עברו את התהליכים הדרושים להוצאת ויזה להודו בישראל. למרות שמדובר בעיקוב מסוים בטיול שלכם, חשוב מאוד לא לוותר ולהשקיע את הזמן הנחוץ להוצאת הויזה. בדרך כלל מדובר בתהליך פשוט ומהיר יותר מזה המתקיים בישראל, והוא בהחלט שווה את הזמן שלכם. ישנו מגוון רחב של אפשרויות של אישורי כניסה להודו שניתן להנפיק בנפאל, כאשר המקום להנפיק אותן הוא בעיר הבירה קטמנדו. סוגי הוויזות העיקריות שניתן להוציא כוללות:

 

ויזת טרנזיט:
מדובר באופציה פחות מוכרת לתייר הישראלי, אך היא בהחלט יכולה “לסגור לכם פינה” במהלך הטיול עם פתרון מהיר ויעיל. החיסרון הבולט של הוצאת ויזת טרנזיט הוא בכך שהיא תקפה אך ורק ל15 ימי ביקור בהודו, אשר בהתחשב בגודלה העצום של המדינה לא יספיקו להרבה.

עם זאת, אם אתם מעוניינים רק בטעימה בשביל לסוג את הטיול שלכם עם עוד חוויה מיוחדת, היא בהחלט אופציה טובה. כדי להוציא ויזת טרנזיט להודו מקטמנדו, עליכם להגיע אל שגרירות הודו.

שימוש לב לשעות הפתיחה של השגרירות, אשר פתוחה לרוב בין 9 ל-12 וחצי. שימו לב שאין צורך להזמין תור, אך המשמעות של זה היא שעליכם לחכות זמן ממושך בשגרירות.

מומלץ מאוד להגיע כבר באזור 6 עד 6 וחצי כדי לתפוס מקום טוב לקראת פתיחת שירותי השגרירות. לאחר מכן תצטרכו להיפרד מ1500 רופי נפאלי (המטבע היחיד בשימוש בשגרירות) ששווה ערך בערך ל75 שקלים, להפקיד את המסמכים הדרושים ולהפקיד את הדרכון שלכם.

הויזה שלכם תהיה מוכנה בדרך כלל באותו יום בשעה 4 וחצי אחר הצהריים. שימו לב, שהויזה תקפה באופן רשמי אך ורק לשהות בדלהי, אז הקפידו לרשום אותה במסמך הרלוונטי גם אם אתם מתכננים להרחיק מעט יותר.

 

ויזת תייר:
בשונה מויזת טרנזיט מדובר בוויזה לזמן ממושך בהרבה. רשמית כתוב שהיא מוענקת לישראלים לעד חצי שנה, אך בפועל הזמן המאושר לרוב הוא כ3 חודשים, כאשר ניתן לבצע הארכה נוספת בהודו עצמה.

הקפידו להגיע מוקדם, מאחר ומדובר בפרוצדורה ארוכה ומתישה יותר. לאחר שתסיימו את עניינכם בשגרירות, תצטרכו להמתין כעשרה ימים בערך עד אישור הבקשה העקרוני.

אז תצטרכו להגיע שוב מוקדם בבוקר לשגרירות, ולהפקיד את הדרכון שלכם. את הדרכון תקבלו בחזרה עם הויזה הנחשקת בשעה 16 וחצי באותו היום. העלות הכספית של וויזת תייר היא יקרה יותר, ולרוב נעה סביב 300 שקלים (6000 רופי נפאלי), כאשר ניתן לשלם אך ורק עם רופי נפאלי.

 

ויזה אלקטרונית:
מדובר באפשרות פשוטה ויעילה להוצאה של ויזה להודו מנפאל.
עד לחודש מרץ 2019 החיסרון של האפשרות הזו נובע מכך שהיא מאפשרת ביקור לתקופה של עד 60 יום בלבד, מעט מידי לתרמילאי הישראלי הממוצע. עם זאת, היא מאפשרת גמישות ונוחות רבה בהזמנה ובמילוי כלל המסמכים הדרושים. העלות היא יחסית גבוהה, ונעה סביב כמה מאות שקלים אך החל ממרץ 2019 הויזה תקפה לשנה ומאפשרת מספר ביקורים בהודו שאורכם עד 90 ימים כל אחד.

החיסרון הנוסף של הויזה האלקטרונית היא שהיא תקפה אך ורק להגעה להודו דרך האוויר בטיסה או מהים בהפלגה, כאשר כניסה יבשתית באוטובוס מנפאל איננה מתאפשרת. הזמן עד לאישור הויזה הוא לרוב 4 עד 5 ימים, ולאחר מכן תצטרכו להדפיס את האישור שקיבלתם וסיימתם.

היתרונות מתבטאים בחיסכון הגדול בזמן, בזמן שהייה רצוף בהודו של עד 90 ימים שמספיק לרוב המטיילים והכול מתבצע אונליין מנפאל ולמעשה מכל מקום בעולם, יש חברות ישראליות שיסייעו לכם בווטסאפ גם אנחנו כמובן – התקשרו 0587818592 או שלחנו לנו הודעה בווטסאפ ונתקתק לכם את העניינים.

 

ממה כדאי להיזהר בזמן הוצאת ויזה להודו מנפאל

למרות הרצון של כולנו לקצר תהליכים ולעשות מה שאנחנו רוצים במהלך הטיול עם מינימום עיסוק בבירוקרטיה, חשוב להשקיע זמן בבחירה נבונה של דרך הוצאת הויזה שלנו להודו. חשוב לזכור, התיירות היא אחד מהענפים המכניסים ביותר להודו, ומיליוני תיירים מבקרים בה מדי שנה. הכסף הרב שמושקע בהוצאת ויזה למדינה הוא אבן שואבת לנוכלים רבים, אשר ינסו לנצל את התמימות שלכם כדי לגבות מכם כסף שלא כדין על הוצאת הויזה להודו. הקפידו מאוד לבחון היטב כל חברה המציעה לכם לארגן עבורכם את הויזה להודו, ובמידה ותרצו להיעזר בשירות חיצוני במקום לעשות זאת בעצמכם, עשו זאת עם חברה מומלצת ומוכרת לכם. זכרו כי הפיתוי של מאות שקלים הוא אדיר עבור ההודי הממוצע, ושהרצון שלכם לטייל בראש שקט ובלי דאגות הוא הזדמנות פז לנצל אתכם.

 

הקפידו לעבוד רק עם חברה מוכרת ומומלצת

חשוב מאוד לזכור שהכמות האדירה של החברות המציעות שירותי הוצאת ויזה להודו נובע מהבלגן בבירוקרטיה ההודית, והרצון של תיירים רבים להימנע כליל מהעיסוק בה. הרצון הזה, כמו גם הדחיפות שאנחנו חשים להוציא את הויזה ולהמשיך את החוויות והטיול שלנו, גורם לנו לחפש גורם אמין שיסיע לנו בהוצאת הויזה. כדי שתוכלו להמשיך מנפאל עם ויזה להודו במהירות האפשרית, כדאי מאוד להקפיד לבחור חברה מקצועית שתסייע לכם. הוצאת ויזה מהודו לנפאל חייבת להיעשות תוך תשומת לב למספר קריטריונים:

 

חברה עם המלצות:

הדרך הטובה ביותר לדעת שהחברה המתווכת תסייע לכם היא על ידי המלצות. התייעצו עם תיירים אחרים ובפורומים באינטרנט, כך שתוכלו להיות בטוחים שהחברה שבחרתם בשירותיה היא הטובה ביותר עבורכם.

 

אל תאמינו להפחדות:

באופן כללי חברה שמנסה להפחיד אתכם בתהליך הוצאת הויזה להודו מנפאל היא חברה שלא כדאי לעבוד איתה. העיסוק מול הבירוקרטיה ההודית הוא אמנם מתיש מעט, אך הוא בהחלט אפשרי למטייל מנוסה. חברה שתנסה להרתיע אתכם מלעשות זאת באופן עצמאי בעזרת הגזמות, מנסה לרוב לזכות בכספכם שלא כדין.